martes, septiembre 28, 2021
Inicio Política Vimusa compra un bloc de 14 habitatges a La Creu de Barberà

Vimusa compra un bloc de 14 habitatges a La Creu de Barberà

14 pisos nous per a la ciutat. Així és el primer bloc de pisos que s’incorporarà sencer al parc públic d’habitatges aquest mandat. L’Ajuntament l’ha comprat gràcies al dret de tanteig i retracte que permet a l’ens públic intervenir quan hi ha una compra entre dos privats. Una acció que s’ha fet a través de la promotora pública Vimusa i que compta amb una inversió 1,4 milions d’euros que inclouen 16 places de pàrquing i les obres d’adequació.Es tracta d’una finca que era propietat del fons Divarian, una de les filials immobiliàries del BBVA i de l’empresa estatunidenca Cerberus. Es troba a La Creu de Barberà i compta amb 14 habitacles d’entre 50 i 90 metres quadrats. Eloi Cortés, regidor d’habitatge, s’ha mostrat content per la compra, ja que es tracta del primer cop en aquest mandat que s’ha pogut adquirir un bloc sencer. 

«Estaran destinats a lloguer protegit i emergència social i el calendari en què es treballa és d’un any. S’ha de fer el calendari de rehabilitació -ara hi ha els tècnics de Vimusa elaborant el projecte-, i entre que es fan les obres, compten entregar les claus el setembre de 2022».

Un preu que el govern local assumirà gràcies a la línia de crèdit que té amb l’Institut Català de Finances. Una línia de finançament que compta amb 10 milions d’euros dels quals se n’haurien invertit uns 3 milions. Per Cortés accions com aquesta compleixen dos objectius:

«Evitem que es continuï especulant amb habitatges buits i que passin de mans entre privats que només tenen un interès de lucre i l’altre, un objectiu de mandat, incrementar el parc públic d’habitatges sigui construint-ne de nous o comprant-ne».

Amb aquest ja són 29 els pisos que ha adquirit Vimusa amb aquest procés de tanteig i, segons el regidor, l’Ajuntament està en vies per adquirir una vintena d’habitatges més i n’ha incorporat 51 al parc públic des de juny del 2019.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Afectacions a la via pública, aquest cap de setmana, provocades per esdeveniments diversos a Sabadell

Sabadell viurà els propers dies diferents afectacions a la via pública provocades per esdeveniments diversos. El primer té lloc ara mateix i fins al...

El Malibú Esportiu abaixa la persiana 35 anys després

El club esportiu que es trobava al número 47 del carrer Bosch i Cardellach, el Malibú Esportiu, s'ha vist obligat a tancar i a...

L’Ajuntament fa un seguit d’actuacions en entorns escolars i en equipaments concorreguts arreu de la ciutat

Amb l’objectiu comú de protegir els vianants en determinats entorns escolars i en equipaments concorreguts, l’Ajuntament ha enllestit diferents actuacions aquests últims dies, com...

Recent Comments