martes, octubre 20, 2020
Inicio Política Un xec descompte per totes les famílies i reduccions fiscals, propostes d'Esquerra...

Un xec descompte per totes les famílies i reduccions fiscals, propostes d’Esquerra contra l’impacte del coronavirus

Esquerra Republicana proposa al govern municipal un paquet de mesures per incorporar-les als pressupostos del 2021 orientades a reduir l’impacte del coronavirus en les butxaques dels ciutadans i en els petits negocis, ara que s’ha iniciat la segona onada de la pandèmia. Entre les més destacades hi ha l’anomenat Passaport SBD, un xec virtual de 20 euros per família perquè se’l gastin en petits comerços i establiments de la restauració de menys de nou treballadors. «La mesura està dirigida al conjunt de famílies de la ciutat però impacta directament en el teixit local, que moltes vegades són autònoms i que els costa més superar les noves mesures restrictives», ha apuntat el portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament, Gabriel Fernández. Des de la formació calculen que entre els diners aportats pel consistori i els aportats per les famílies amb aquest xec es podran injectar 3,5 milions d’euros al comerç local.

D’altra banda, des d’Esquerra també proposen l’eliminació de l’Impost d’Activitat Econòmica (IAE), la taxa de residus i la de mercats mentre s’allargui el tancament d’aquests negocis, que se sumarien a l’eliminació de la taxa de terrasses ja anunciades pel govern municipal. En aquest sentit, per activar el comerç local, aposten per aplicar l’impost de l’última milla, que cobra un percentatge de cada transacció d’empreses multinacionals amb seu a la ciutat. «Activem el comerç local desincentivant les empreses que venen per internet, porten els productes de fora i els beneficis se’n van a paradisos fiscals», ha assenyalat la regidora Èlia Soriano.

Més enllà de les mesures relacionades directament amb el coronavirus, des d’Esquerra també demanen la reducció de l’IBI al nivell en què estava en el mandat anterior i bonificacions d’aquest impost per a les famílies vulnerables. «Si bonifiquem l’IBI aconseguim impulsar el lloguer social, aconseguim que s’instal·lin més energies renovables a la ciutat i si reduïm l’IBI al 2,4 per cent es retorna la càrrega impositiva del mandat anterior, que permet generar superàvit a l’Ajuntament», ha explicat Soriano.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Atesa l’actual situació sanitària, la 67a Festa de l’Esport se suspèn definitivament

L’Ajuntament de Sabadell ha decidit suspendre definitivament la celebració de la 67a edició de la Festa de l’Esport, ateses les circumstàncies de salut pública...

L’Espai Alexandra renova el sistema de climatització

L’Espai Alexandra, adreçat a persones grans de la ciutat, comptarà properament amb un nou sistema de climatització. Aquesta setmana hi han començat les obres,...

Recent Comments