martes, septiembre 28, 2021
Inicio Cultura Un vídeo recull les activitats de cultura popular que no es van...

Un vídeo recull les activitats de cultura popular que no es van poder fer a la festa major

Les entitats de cultura tradicional i popular que no van poder dur a terme les seves activitats durant la festa major han participat ara en un vídeo de l’Ajuntament on se les veu duent-les a terme. En l’últim mes, el govern local ha escollit diversos dies puntuals de cap de setmana per a fer les gravacions de gegants, diables i balladors.

Després de la suspensió de la Festa Major, la cita d’actuacions s’havia reprogramat pel cap de setmana del 7 i el 8 de novembre, però la Covid-19 les va tornar a impedir. El departament de Cultura va decidir llavors convocar les entitats en diferents jornades a Sant Oleguer, al Museu d’Art i a l’Estruch, on es va gravar als geganters. Albert Gusi, cap de colla dels Gegants de Gràcia, explica que així «vam poder assajar una miqueta, que fa molt de temps que no toquem els gegants. L’última sortida que vam fer va ser el dia 2 de febrer, quasi un any. És com anar amb bicicleta, però, clar, s’ha de mantenir«.

 

ball de diables

 

Les colles han pactat amb el consistori que els vídeos formin part del seu material per publicitar-se, tot i que podrien tenir utilitats diverses de promoció. L’enregistrament permet justificar les contractacions i subvencions que havien de rebre les entitats de cultura popular, sobretot per la Festa Major. Tomàs Manyosa, director de l’Esbart Sabadell Dansaire, explica que «hem escollit balls que es ballen per separat. Estils d’aquests en què no és necessari el contacte físic o el més mínim«.

Bastoners, trabucaires i sardanistes no hi van faltar. I tampoc els diables, dracs i forques. Laura Homs, membre de les Bruixes del Nord, creu que també va servir «per veure’ns en persona amb la colla, ja que feia molt de temps que no ens veiem o ho fèiem a través de la pantalla per les nostres assemblees mensuals. Sobretot ens va servir perquè hi ha unes quantes bruixes que estaven malaltes, algunes d’elles ingressades, i va servir perquè veiessin que pensem en elles«.

Aviat es faran públiques aquestes gravacions, que mostren el resultat de l’esforç dels grups de cultura popular i tradicional, que a causa de la pandèmia s’han hagut de tancar, assajant per videoconferència. I separant-se per diferents sales, quan han pogut fer proves presencials.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Afectacions a la via pública, aquest cap de setmana, provocades per esdeveniments diversos a Sabadell

Sabadell viurà els propers dies diferents afectacions a la via pública provocades per esdeveniments diversos. El primer té lloc ara mateix i fins al...

El Malibú Esportiu abaixa la persiana 35 anys després

El club esportiu que es trobava al número 47 del carrer Bosch i Cardellach, el Malibú Esportiu, s'ha vist obligat a tancar i a...

L’Ajuntament fa un seguit d’actuacions en entorns escolars i en equipaments concorreguts arreu de la ciutat

Amb l’objectiu comú de protegir els vianants en determinats entorns escolars i en equipaments concorreguts, l’Ajuntament ha enllestit diferents actuacions aquests últims dies, com...

Recent Comments