viernes, mayo 14, 2021
Inicio Política Sabadell acull un fòrum per conèixer els projectes vallesans que opten als...

Sabadell acull un fòrum per conèixer els projectes vallesans que opten als fons Next Generation

Sabadell ha estat la seu del Fòrum Next Generation, un espai organitzat pel Consell Comarcal per presentar tots els projectes vallesans que opten als fons europeus de recuperació per a després de la Covid. En el cas de Sabadell, el finançament comunitari s’utilitzarà per rehabilitar el Castell de Can Feu i convertir-lo en un centre de formació en activitats mediambientals, com ha descrit l’alcaldessa Marta Farrés. 

«Rehabilitar el castell i el seu entorn i convertir-lo en un centre de formació en jardineria, en horticultura i en activitats molt lligades al tema ambiental. Adreçat a persones aturades i amb baixa qualificació, que necessiten una especialització per fer front al futur»

A més, el projecte també contempla rehabilitar la Torre d’en Feu, així com el seu entorn, els jardins romàntics i part del Bosc de Can Feu. També es crearà un espai per «fomentar la creació d’empreses en el marc de l’economia verda», ha detallat l’alcaldessa. Tot plegat amb un cost que es calcula superior als 10 milions d’euros i que seria finançat (en la major part possible) pels fons Next Generation.La sessió s’ha celebrat al Teatre Principal de Sabadell, on s’han presentat altres projectes vallesans que també busquen finançament comunitari. Entre aquests, hi ha un projecte per potenciar el consum de biomassa forestal a la indústria, a càrrec del Clúster Bioenergia de Catalunya; el projecte Vallès Solar, de la CECOT; o els projectes HUB Audiovisual i Nova Mobilitat de Terrassa. El seu alcalde, Jordi Ballart, ha destacat que amb un acte com aquest, Sabadell i Terrassa han abandonat la confrontació per abraçar la cooperació. 

«Que un alcalde de Terrassa estigui presentant a Sabadell els Next Generation abans que a la seva ciutat és històric. Som dues ciutats que sempre hem volgut competir i ara estem en una nova etapa […] Hem de passar de la rivalitat a la cooperació institucional, a la confiança, a la lleialtat»

La Unió Europea mobilitzarà 750.000 milions d’euros durant el període 2021-2027 per la recuperació econòmica després dels estralls de la pandèmia. D’aquests 150.000 milions arribaran a Espanya i 70.000 milions es mobilitzaran els pròxims dos anys. «Necessitem aquests fons europeus com més aviat millor i que arribin al món local», ha conclòs Farrés.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Un centenar de persones es concentren a plaça Sant Roc en suport a Carme Forcadell

Un centenar de persones s'han concentrat aquest migdia a la plaça Sant Roc per mostrar suport a la sabadellenca Carme Forcadell. Aprofitant la mobilització...

Licitada la construcció de tres noves àrees d’esbarjo per a gossos a diferents zones de Sabadell

Aquestes actuacions, que es preveuen iniciar aquest mateix any, formen part del compromís municipal de dotar cada districte d’un mínim de dos espais d’aquestes...

Penúltima jornada per a Pia i Club amb la Copa en ment i amb el playoff a l’horitzó

A Can Colapi interessa que guanyi el Club Natació Sabadell, al Club li interessa guanyar independentment dels desitjos que tinguin al carrer Garcilaso, però...

Recent Comments