viernes, noviembre 27, 2020
Inicio Local Sabadell acull la campanya solidària “Recicla Vidre Per Elles” amb motiu del...

Sabadell acull la campanya solidària “Recicla Vidre Per Elles” amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama

Amb la campanya Ecovidrio transformarà els envasos de vidre dipositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra per a la Solidaritat contra el Càncer. 

En aquesta ocasió, la campanya s’ha estès per més de 140 ciutats com Madrid, València, Sevilla, Bilbao, Valladolid, Logronyo, Saragossa o Santiago de Compostel·la, amb l’objectiu de conscienciar a un major nombre de ciutadans. Així, Ecovidrio ha instal·lat més de 370 contenidors de color rosa a tot el país.  A Catalunya, la campanya es segueix també a Girona, Tarragona, Castelldefels, Santa Coloma de Gramenet, Reus, Vic, Molins de Rei, Lleida, Tàrrega, Blanes i Manresa. 

Durant l’acte de presentació, avui, dels contenidors Marta Morell, tinenta d’alcaldessa de Feminisme ha destacat que

“cal conscienciar les dones de la importància de fer un diagnòstic precoç per detectar la malaltia i, per tant, campanyes de sensibilització com aquesta són molt importants”. 

Per la seva part, Jesús Rodríguez,, tinent d’alcaldessa  i regidor de Cohesió Territorial, Seguretat i Civisme ha assenyalat que

“cal actuar de forma preventiva i això implica també tenir bons hàbits de salut. La campanya és una forma de visualitzar la importància de prendre consciència sobre la malaltia a la vegada que es fomenta el reciclatge”. 

Durant la presentació també s’ha destacat el treball que les entitats locals fan en aquest àmbit, tot i que aquest any la pandèmia ha afectat les seves accions solidàries.

D’altra banda, la gerent d’Ecovidrio a Catalunya, Sílvia Mayo, ha assenyalat que en aquesta cinquena edició de la campanya

“hem arribat a més de 140 ciutats amb 370 contenidors roses i estem particularment agraïts de tenir la implicació d’una ciutat com Sabadell».

Ecovidrio és una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre. La seva tasca es centra a garantir  el reciclatge d’alta qualitat a través del contenidor, millorar les infraestructures de contenció i recollida, invertir en plans i recursos orientats a augmentar el reciclatge d’envasos de vidre en hostaleria, mobilitzar la ciutadania a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i ecodisseny de l’embalatge.  

Per la seva part, la Fundació Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre que impulsa campanyes i finança projectes de recerca, sensibilització i prevenció contra el càncer, així com en el desenvolupament de la humanització de la salut. 

Més accions

Les accions solidàries que habitualment fan les entitats locals amb motiu del Dia Mundial del Càncer de Mama s’ha vist afectades aquest any a causa de la pandèmia. Amb tot, algunes han adaptat les accions presencials per altres alternatives.

Així, La Fundació́ Oncolliga posa en marxa la campanya solidària “Sigues una mà amiga”. És una acció de prevenció́, difusió́ i recaptació que es fa a més d’un centenar de farmàcies de la província de Barcelona i on es convida a tothom, sigui dona o home, a fer una exploració́ de les mames. 

La campanya solidària compta amb el suport de l’equip absolut de natació artística del Club Natació Sabadell, que són imatge d’Oncolliga, i de la Fundació Club Natació Sabadell. 

D’altra banda, AMOH (Associació Mama ovari hereditari)  farà una activitat en línia, avui de 19 a 20 h, des del compte d’Instagram de l’entitat. Serà un directe amb el doctor Miquel Àngel Seguí, cap del servei d’oncologia mèdica del Parc Taulí.

Llaçada rosa i fonts il·luminades

Seguint el que la Junta de Portaveus va aprovar el passat dia 1 a proposta de diverses entitats, avui, dilluns 19, la llaçada rosa es penjarà del balcó de l’Ajuntament i, des que es faci fosc fins a les 9 del vespre, les fonts de la places de Catalunya, de la Concòrdia i  de Sant Roc s’il·luminaran de rosa.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

El derbi Arrahona-Escorial enfrontarà dos equips amb la mateix fita però dinàmiques oposades

El Pavelló del Nord serà l'escenari dissabte (19h) del derbi sabadellenc de la Tercera Divisió de futbol sala entre el Grups Arrahona i l'Amics...

Recent Comments