martes, enero 19, 2021
Inicio Política PSC, Podem i Junts aproven els pressupostos amb la resta de forces...

PSC, Podem i Junts aproven els pressupostos amb la resta de forces en contra

El guió ja estava escrit i ja el vam viure l’any passat. Junts per Sabadell ha donat els tres vots necessaris a PSC i Podem per aprovar el pressupost municipal del 2021. Les tres forces han defensat els comptes, cadascuna posant l’accent en allò que porta la seva marca. La resta de l’oposició, per la seva banda, ha tornat a votar en contra del pressupost del govern local, criticant la manca de contingut real per fer front a les conseqüències de la Covid-19 i al fet de no haver rebaixat les ordenances fiscals, que es congelaran durant el pròxim exercici.

14 vots a favor»Complim els objectius pensant en el més urgents, però també planifiquem a llarg termini», ha arrencat la tinenta d’alcaldessa de Desenvolupament Econòmic, Montse González, que ha defensat els números en un ple extraordinari que s’ha celebrat de forma telemàtica. Per exemple, ha destacat els esforços en matèria social, transició energètica o les inversions «que es faran a tots els barris». El portaveu socialista, Pol Gibert, ho ha reblat en la seva intervenció, on també ha citat les inversions que es faran en patrimoni i en espai públic (carrer de Goya o plaça Fuensanta, per exemple).La portaveu de Podem, Marta Morell, ha volgut deixar clar que «moltes coses no passarien si Podem no estigués al govern d’aquesta ciutat», després de citar «que el caràcter social dels pressupostos són ben evidents» amb un augment de la partida d’un 9%. També ha defensat els programes de les àrees que ostenta, com Feminisme, Participació o Benestar Animal.Finalment, la portaveu de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha assegurat «que un de cada cinc projectes» dels pressupostos porten la seva signatura, com la rehabilitació del Castell de Can Feu, les millores de les places de les Dones del Tèxtil i Mossèn Geis o la pacificació del carrer Horta Novella. Una llista que ha estat criticada per José Luís Fernández (Cs) que li ha recordat que la majoria de les propostes estaven situades a un sol barri: el Centre. Així i tot, Ciuró ha defensat haver aprofitat «l’oportunitat de l’aritmètica per complir amb el nostre programa electoral», tal com va fer l’any passat amb grans programes com «la transformació de la Gran Via o la projecció de la ciutat».

13 vots en contraLa resta de l’oposició ha coincidit a l’hora de criticar la congelació de les ordenances. D’una banda, perquè d’aquesta manera s’ha evitat el debat i també perquè apunten que si l’IPC baixa, la pressió fiscal sobre les famílies augmentarà. «El creixement econòmic és negatiu, l’atur no para de créixer, el govern ha decidit mantenir la pressió fiscal a la ciutat», s’ha queixat la portaveu adjunta d’ERC, Èlia Soriano-Costa, qui també ha trobat que el pressupost «en plena emergència, no ha estat prou valent per a haver-se redissenyat».Una idea que també comparteixen la Crida per Sabadell i Ciutadans. L’anticapitalista Anna Lara considera que «no s’ha anat més enllà del Pla Covid» que ja es va aprovar al juliol i que es troben a faltar inversions en «sostenibilitat i mobilitat», que se sumen a les rebaixes en Educació i Salut. Fernández (Cs) hauria volgut «uns pressupostos extraordinaris» i que no s’hagués retallat «un 15% en Protecció Civil municipal o un 9% en seguretat pública».

171.000 euros en subvencionsLa sessió d’aquesta tarda també ha servit per aprovar el Pla Estratègic de Subvencions per al 2021 i un paquet d’ajudes extraordinari de 171.000 euros per les entitats més afectades per la pandèmia del coronavirus. Els dos punts s’han aprovat, si bé la Crida ha posat el focus que un 12,5% d’aquestes subvencions acabin en escoles concertades. Morell, responsable de Participació, ha respost que aquestes organitzacions compleixen amb els requisits de les bases. «Volem que no es repeteixi», ha tancat Lara (Crida).

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

El Natació Sabadell torna a regnar a la natació catalana nou anys després

El Club Natació Sabadell s'ha endut la victòria al Campionat de Catalunya absolut de natació disputat des de dijous fins ahir a Terrassa. L'equip...

L’Astralpool masculí, a la segona fase de la Divisió d’Honor entre els tres primers

Queden tres jornades per acabar la primera fase de la Divisió d'Honor masculina de waterpolo, però l'Astralpool Natació Sabadell ja ha garantit matemàticament la...

Recent Comments