martes, septiembre 28, 2021
Inicio Cultura Les llibreries de la ciutat reclamen l'excepció cultural per no haver de...

Les llibreries de la ciutat reclamen l’excepció cultural per no haver de tancar el dissabte

Les llibreries de la ciutat reclamen la categoria de servei essencial guanyada el setembre per poder obrir el cap de setmana, i denuncien que les restriccions de l’última resolució de Salut els deixen fora dels serveis essencials, un nivell que havien guanyat al mes de setembre. 

Se’n lamenta el llibreter de La Llar del Llibre, Joan Fàbregas, qui recorda que «al mes de setembre va sortir publicat al Diari Oficial de la Generalitat que consideraven a les llibreries com a servei essencial, i van estar-hi d’acord tots. Tres mesos després, diuen el contrari. Algú que ens ho expliqui«. La Cambra del Llibre de Catalunya, que aplega els gremis d’Editors, Llibreters, Distribuïdors i de la Comunicació gràfica, ha fet una pregunta al govern per saber a què s’han d’atendre. L’única certesa que tenen ara mateix, és que el dissabte hauran de tancar.

Estefania Abasolo, copropietària de la Llibreria Macondo, diu que creuen en la cultura i que ara «n’hi ha molta mancança«. Tampoc no entén gaire com el seu local, «una llibreria petiteta» pot «suposar algun tipus de problema, de contagi o de focus» amb les mesures de seguretat actuals, i que suposi algun risc. Per a Abasolo no és comprensible el criteri que fa que un tipus d’establiment pugui obrir, i en canvi, d’altres, no.

Cecília Picún, del Librerío de la Plata, recorda que en el confinament ja es va demostrar la importància de la lectura, ja que «el llibre va ser una companyia necessària i enriquidora. A les llibreries hem percebut els canvis d’hàbit dels lectors i dels que no ho eren«. Picún hi ha hagut una reconciliació amb el llibre, i ara és «una molt bona oportunitat per afermar aquest costum«.

El fet de no recollir que les llibreries quedin exemptes de les limitacions a la venda de productes essencials relacionats en l’Annex 2 del Decret llei 27/2020 de 13 de juliol, ni tampoc incloure-les en les activitats que posteriorment es relacionen com a exceptuades, pels llibreters deixa ara la resolució del 22 de setembre sobre l’essencialitat de la Cultura, buida de contingut.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Afectacions a la via pública, aquest cap de setmana, provocades per esdeveniments diversos a Sabadell

Sabadell viurà els propers dies diferents afectacions a la via pública provocades per esdeveniments diversos. El primer té lloc ara mateix i fins al...

El Malibú Esportiu abaixa la persiana 35 anys després

El club esportiu que es trobava al número 47 del carrer Bosch i Cardellach, el Malibú Esportiu, s'ha vist obligat a tancar i a...

L’Ajuntament fa un seguit d’actuacions en entorns escolars i en equipaments concorreguts arreu de la ciutat

Amb l’objectiu comú de protegir els vianants en determinats entorns escolars i en equipaments concorreguts, l’Ajuntament ha enllestit diferents actuacions aquests últims dies, com...

Recent Comments