martes, enero 19, 2021
Inicio Local Les adolescents seran les protagonistes del calendari institucional 2021

Les adolescents seran les protagonistes del calendari institucional 2021

En aquesta nova edició del calendari institucional 2021, el feminisme i la joventut prenen un paper protagonista per sensibilitzar entorn de les dificultats que pateixen les adolescents pel fer de ser dones i joves. Les imatges del calendari, titulat Dones i adolescència, les ha creat la professional del tatuatge Sol Chao, amb un llenguatge artístic i proper a les persones joves. Les il·lustracions van acompanyades d’una frase reivindicativa i en positiu, que convida a la reflexió entorn de les adolescents.

El calendari institucional del 2021, del qual s’han editat un total de 12.000 exemplars, el patrocina l’empresa Disnova i està disponible de manera gratuïta a diferents equipaments públics de la ciutat, com centres cívics, biblioteques o l’Oficina Jove.

Per a la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Marta Morell,

“posar el focus en l’adolescència des de la vessant feminista ajuda a la conscienciació de rols i estereotips masclistes que hem de combatre, en aquest cas des de la pedagogia”.

Morell ha volgut incidir en aquest col·lectiu tenint molt en compte

“el seu llenguatge a l’hora d’expressar-se i utilitzant un estil que a les adolescents els pot semblar proper”.

Per què dones i adolescència?

L’adolescència és una etapa de la vida plena de reptes, inquietuds, pressions i decisions. Per a les noies, a més, representa un reguitzell de prejudicis sexistes que continuen limitant les seves oportunitats. El primer pas per combatre aquestes desigualtats és enfortir la conscienciació sobre les situacions en què es reprodueixen rols o estereotips de gènere. És per això que, mitjançant els diferents mesos del calendari, es tracten temes com la pressió estètica sobre els cossos, la utilització de les dones joves com a objecte de consum, els prejudicis entorn de les relacions sexuals i afectives, el biaix de gènere en l’elecció dels estudis o la invasió de l’espai propi.

Accés al calendari

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

El Natació Sabadell torna a regnar a la natació catalana nou anys després

El Club Natació Sabadell s'ha endut la victòria al Campionat de Catalunya absolut de natació disputat des de dijous fins ahir a Terrassa. L'equip...

L’Astralpool masculí, a la segona fase de la Divisió d’Honor entre els tres primers

Queden tres jornades per acabar la primera fase de la Divisió d'Honor masculina de waterpolo, però l'Astralpool Natació Sabadell ja ha garantit matemàticament la...

Recent Comments