sábado, marzo 6, 2021
Inicio Local L’alcaldessa de Sabadell demana a Endesa i a la Generalitat que es...

L’alcaldessa de Sabadell demana a Endesa i a la Generalitat que es solucionin les mancances en el subministrament energètic que els darrers dies han afectat més de 800 famílies

Amb motiu dels talls de llum que les darreres setmanes s’estan produint a diferents zones de Sabadell, l’alcaldessa, Marta Farrés, ha demanat al president d’Endesa (principal companyia comercialitzadora a la ciutat) que amb la màxima urgència es solucionin, d’una vegada per totes, les mancances en el subministrament energètic que estan patint nombrosos veïns i veïnes. Així mateix, ha demanat al conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i al delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernàndez, que exerceixin les funcions de control i sanció oportunes a les companyies, tal com preveu la legislació vigent. També s’ha demanat a la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Teresa Cunillera, que faci les gestions necessàries per contribuir a donar sortida a l’actual situació.

Paral·lelament l’Ajuntament ha posat en marxa diversos mecanismes per donar suport a les persones afectades i acompanyar-les en la presentació de les corresponents reclamacions. En aquest sentit, des de l’administració municipal s’estan estudiant les opcions per articular una demanda col·lectiva que es presentaria per via civil o fins i tot penal.

Així mateix, representants del Govern municipal estan en contacte amb les associacions de veïns i veïnes de les principals zones afectades per fer seguiment constant de la situació i informar-los de  totes les accions que s’estan impulsant per tal de donar solucions.

Contactar amb la Policia Municipal en cas de risc

Dins les diferents línies d’actuació, i coincidint amb l’onada de fred, l’Ajuntament ha activitat aquest cap de setmana un dispositiu específic perquè les famílies que es trobessin sense llum i no obtinguessin resposta de la companyia poguessin comunicar-ho, especialment en aquells casos de risc per malaltia o de famílies amb menors. En aquest cas, durant el cap de setmana, la Policia Municipal ha realitzat una seixantena d’intervencions i ha aixecat 37 actes. D’aquestes es posaran en coneixement de la fiscalia aquells casos en què els talls de llum hagin tingut com a conseqüència fets que puguin ser constitutius de delicte. Així mateix, efectius municipals han donat suport a les persones afectades en la recollida de dades i les acompanyaran en el procés de gestió i reclamació davant la companyia.

El dispositiu especial activat amb motiu de l’onada de fred es mantindrà actiu fins al proper 17 de gener. En aquest sentit, en cas d’emergència relacionat amb un tall de llum, les persones afectades es poden posar en contacte amb la Policia Municipal (Tel: 900 112 092) perquè es certifiqui la situació i s’aixequi l’acta corresponent.

D’altra banda, també es recorda a la població que en cas de vulnerabilitat social, es pot contactar amb Urgències i Emergències Socials (SUES), al tel. 93 726 47 00.

Els talls de llum a la ciutat han afectat durant el cap de setmana a diversos punts. Es calcula que en la jornada de dissabte van arribar a afectar 800 habitatges.

Es reforça l’atenció ciutadana

Paral·lelament s’han reforçat els mecanismes d’atenció i suport a la ciutadania en relació amb els talls de llum i s’està fent seguiment constant, mantenint converses amb la companyia i en comunicació amb el veïnat afectat.

En aquest marc, i en cas patir talls de subministrament, cal contactar amb l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) des d’on s’informarà i assessorarà les persones afectades sobre com es pot procedir i s’hi farà suport en tot el procés.

Així mateix, es pot trucar a Sabadell Atenció Ciutadana (SAC) per donar les dades o demanar cita. Precisament amb la voluntat d’incrementar la capacitat de resposta, l’Ajuntament ha reforçat el personal d’atenció ciutadana als centres cívics de les zones més afectades (Can Puiggener, Ca n’Oriac i Creu de Barberà).

Contacte amb l’OMIC:

– Tel. 93 745 31 68

– A/e: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Horari d’atenció:

De dilluns a divendres de 9 a 14 h

Dilluns també a les tardes de 16 a 18 h

Contacte amb Sabadell Atenció Ciutadana

Tel. 010 si es truca des d’un fix

Tel. 93 745 31 10

De dilluns a dijous de 8.30 a 19 h

Divendres de 8.30 a 15 h

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Llega la Paris-Niza, la carrera fetiche de De la Cruz: «Me gusta muchísimo»

David De la Cruz afronta mañana su segunda prueba en el calendario. El ciclista sabadellense repetirá en Francia, después de que en febrero se...

DreL’exposició «Grafitos por los derechos humanos» recorrerá diferentes equipamientos de la ciudad ofreciendo una mirada artística y reivindicativa sobre la igualdad de derechos

La buena acogida de la exposición "Grafitos por los derechos humanos", que se inauguró en noviembre en el Casal Pere Quart, ha llevado esta...

Los talleres del Plan Educativo de Entorno llegarán a más de 150 alumnos hasta el mes de mayo

En el marco del Plan Educativo de Entorno, este curso se ponen en marcha dos nuevos proyectos dirigidos a niños de la ciudad. Se...

‘Kràmpack’, la exitosa comedia de Jordi Sánchez, llega al Teatro Principal

El viernes 5 de marzo, a las 8 de la tarde, el Teatro Principal presenta Kràmpack, De Jordi Sánchez. Una obra que debía representar...

Recent Comments