martes, septiembre 28, 2021
Inicio Local L’Ajuntament destina més d’1,85 M€ a la millora dels centres educatius públics

L’Ajuntament destina més d’1,85 M€ a la millora dels centres educatius públics

Bona part de les escoles públiques de la ciutat milloraran aquest curs les seves instal·lacions. L’Ajuntament invertirà els propers mesos més d’1,25 milions d’euros en nombroses actuacions als equipaments educatius. Aquesta quantitat es sumarà als 415.000 euros que s’han destinat aquest estiu a millorar una vintena de centres i arranjar tots els sorrals dels patis; i als 178.000 euros corresponents a la renovació de les proteccions solars de la façana de l’Escola La Romànica. En total, es destinen doncs més d’1,85 milions d’euros a la millora dels centres educatius de la ciutat.

Tal com ha explicat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés,

aquest estiu des de l’Ajuntament hem fet un gran esforç per posar a punt les escoles i aquest esforç continuarà durant l’any. En els propers mesos invertirem més d’1,25 milions en diferents actuacions. I és que, tot i no tenir competències per fer aquestes millores ni tampoc els recursos atribuïts per fer-ho (ja que com a Ajuntament només ens correspondria fer manteniment), entenem que l’educació genera igualtat d’oportunitats. I per tant, farem tot allò que puguem per ajudar a què aquesta es porti a terme en les millors condicions possibles, en aquest cas contribuint a la millora de les infraestructures.

Pel que fa a les actuacions que es portaran a terme els propers mesos als centres públics, de l’1,25 milions previstos destaquen els més de 470.000 que es destinaran a impermeabilitzar les cobertes de les escoles Andreu Castells, Concòrdia, Sant Julià i l’Escola d’Educació Especial Francesc Bellapart. Més de 270.000 s’empraran per pintar Escola Pau Casals i l’Escola d’Adults de Can Rull i més de 151.000 per millorar la climatització a cinc escoles bressol municipals: les de Can Llong, Arraona, Andreu Castells, Calvet d’Estrella i Espronceda.

Així mateix, més de 90.000 euros es destinaran a millorar els patis. A les escoles Enric Casassas, Miquel Martí i Pol i Teresa Claramunt es col·locarà un tractament anti-lliscant a la pista esportiva, accions en les quals s’invertiran 51.000 euros. Més de 105.000 euros serviran per millorar instal·lacions d’il·luminació, cablejat i altres serveis i també es preveuen algunes millores als menjadors i adquisició de mobiliari, entre altres actuacions.

Millores durant l’estiu

Entre les millores que l’Ajuntament ha realitzat aquest estiu i que sumen 415.000 euros, hi destaquen els treballs de pintura a l’Escola Agnès Armengol, a l’Escola d’Adults La Concòrdia i als patis de l’Escola d’Educació Especial Francesc Bellapart. Així mateix s’ha millorat la pavimentació dels patis de les Escoles Joan Maragall i Sant Julià i l’edifici d’infantil i finestres del menjador de l’Escola Catalunya. La millora de cobertes a les escoles La Trama i a l’Escola bressol municipal La Romànica, el mobiliari de la cuina de l’Escola Torreguitart i el manteniment dels sorrals de tots els centres educatius que en tenen han estat altres de les actuacions, com també la renovació dels jocs infantils a diverses escoles de la ciutat.

A totes aquestes inversions, que sumen més d’1,85 M€, caldrà sumar els propers mesos l’ampliació del centre cívic de Sant Oleguer, que acollirà la seu del sud de l’Escola Municipal de Música.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Afectacions a la via pública, aquest cap de setmana, provocades per esdeveniments diversos a Sabadell

Sabadell viurà els propers dies diferents afectacions a la via pública provocades per esdeveniments diversos. El primer té lloc ara mateix i fins al...

El Malibú Esportiu abaixa la persiana 35 anys després

El club esportiu que es trobava al número 47 del carrer Bosch i Cardellach, el Malibú Esportiu, s'ha vist obligat a tancar i a...

L’Ajuntament fa un seguit d’actuacions en entorns escolars i en equipaments concorreguts arreu de la ciutat

Amb l’objectiu comú de protegir els vianants en determinats entorns escolars i en equipaments concorreguts, l’Ajuntament ha enllestit diferents actuacions aquests últims dies, com...

Recent Comments