domingo, junio 13, 2021
Inicio Política L’Ajuntament continua impulsant mesures contra la violència masclista mentre la població resta...

L’Ajuntament continua impulsant mesures contra la violència masclista mentre la població resta a casa a causa de l’Estat d’Alarma

En aquests dies de confinament de la població derivat de la declaració de l’Estat d’Alarma ordenada per combatre la pandèmia de la Covid-19, les diverses administracions, tant el Govern estatal, com la Generalitat i l’Ajuntament de Sabadell, continuen compromeses amb l’erradicació de qualsevol tipus de violència masclista. Ateses les noves circumstàncies socials i de convivència que implica el confinament domiciliari, a Sabadell es continuen impulsant campanyes de prevenció i sensibilització per tal que les dones que pateixin o puguin patir qualsevol tipus de violència rebin l’ajuda que necessiten. Davant del risc que en una situació de cohabitació continuada al llarg del dia es puguin produir més situacions de tensió, es considera important incrementar els esforços per tal que tothom sàpiga on adreçar-se en cas de tenir coneixement d’una situació de violència masclista o de ser-ne víctima.Així, en l’àmbit municipal, continua actiu el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD-Sabadell). Les dues tasques principals que continua realitzant són, en primer lloc, atendre trucades en horari de dilluns a divendres, de 9 del matí a 2 del migdia, al número 93 724 61 67, i els correus electrònics que arriben a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. .En segon lloc, seguir fent l’acompanyament que ja rebien les dones. Malgrat el confinament, tant les dones com els infants continuen sent ateses pel servei de professionals del SIAD. En moments com els que estem vivim, les dones han de saber que no estan soles.
Alhora seguim en coordinacio amb la Policia Municipal per si es produís algun cas de violència masclista. El telèfon del Servei d’Atenció a la Víctima (SAV) continua actiu tots el dies durant 24 hores, de manera que si alguna dona vol fer qualsevol consulta relacionada amb casos de violència masclista pot trucar al telèfon 93 745 32 61 o també al telèfon de la Generalitat 900 112 092.
Per tal que la ciutadania en tingui constància, l’Ajuntament continua reforçant les campanyes de sensibilització a la nostra ciutat, alhora que col·labora amb altres administracions amb l’objectiu principal de prevenir qualsevol tipus de violència. En aquest context, s’han impulsat diverses iniciatives comunicatives. Una interpel·la a tota la ciutadania i li demana la col·laboració en cas que detecti alguna situació de violència al seu voltant o al seu veïnat. En aquest cas, s’indica que poden ajudar la víctima trucant als telèfons habilitats.
L’Ajuntament també ha col·laborat amb les associacions de comerciants de Sabadell per dur a terme una campanya de difusió mitjançant cartells, on apareixen els principals telèfons de contacte per a casos de violència masclista. Els cartells s’han col·locat a diferents establiments de primera necessitat que estan oberts aquests dies. És una altra de les iniciatives posades en marxa amb objectiu de difondre al màxim on es poden adreçar els sabadellencs i sabadellenques en cas de patir o veure algun tipus de violència.
Pel que fa a la Generalitat de Catalunya, el cartell recorda que si algú és víctima d’algun tipus de violència masclista pot trucar al telèfon gratuït i confidencial 900 900 120, una línia d’atenció que està en funcionament les 24 hores del dia. A més, si algú sospita que alguna dona o criatura està patint violència, cal que truqui al telèfon d’emergències, és a dir, el 112.
D’altra banda, cal recordar que el Ministeri d’Igualtat ha editat la Guía de actuación para mujeres que estén sufriendo violencia de género en situación de permanencia domiciliaria derivada del estado de alarma por COVID-19. Aquest document, que es pot consultar en línia, recull diferents aspectes, com ara, com detectar la violència de gènere i què cal fer en cas de trobar-s’hi. A més també té un apartat dedicat a dones estrangeres i un altre a espanyoles que viuen a l’estranger.
Repartiment igualitari de tasques a la llar
En paral·lel a les mesures esmentades, s’ha posat en marxa una altra campanya per fomentar el repartiment de les cures i les tasques domèstiques durant els dies que duri el confinament, tot remarcant que es tracta de tasques invisibilitzades i que molt sovint recauen només sobre les dones.
L’objectiu és afavorir que tots els membres de la família s’hi impliquin i que les responsabilitats domèstiques siguin compartides per tots els membres de la família, nens i nenes incloses, de manera que l’experiència del confinament també contribueixi a educar els més joves en un repartiment més igualitari. El missatge posa l’èmfasi en el fet que és un bon moment per organitzar el repartiment de les diferents tasques de la llar (la neteja, la cuina, fer la compra, atendre als familiars) i que també es necessari que tots els membres de la família disposin d’una estona de relax.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Posada la primera pedra dels 32 habitatges protegits del carrer Francesc Layret

L'alcaldessa Marta Farrés ha col·locat, aquest divendres al matí, la primera pedra de la nova promoció d'habitatges de lloguer protegit que es farà al...

Taula rodona per visibilitzar les realitats i lluites de les persones grans LGTBI

El proper dijous 10 de juny, en el marc del programa “Ventilem els armaris! Sabadell amb els drets de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i...

Visita guiada a l’Arxiu Històric de Sabadell, amb motiu del Dia Internacional dels Arxius

Demà, 9 de juny, es torna a commemorar el Dia Internacional dels Arxius, una cita que se celebra arreu del món coincidint amb la...

Els mercats municipals estrenen una plataforma de compra per internet

L’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, posa en marxa, a partir del 8 de juny, una plataforma de compra per internet...

Recent Comments