jueves, julio 29, 2021
Inicio Local La Xarxa Antirumors de Sabadell participa en la Cimera Juvenil Antirumors per...

La Xarxa Antirumors de Sabadell participa en la Cimera Juvenil Antirumors per intercanviar experiències i seguir fomentant la diversitat i la cohesió social

Aquesta tarda s’inaugura la Cimera Juvenil Antirumors, una trobada de joves compromesos i compromeses amb la millora de la convivència i la cohesió social a les seves ciutats i municipis. Enguany i per primera vegada, sota el lema “Let’s go global”, la Cimera serà internacional i comptarà amb la participació d’algunes ciutats europees.

La Xarxa Antirumors de Sabadell ha participat activament en l’elaboració del programa de la trobada, que ofereix diverses activitats lúdiques, formatives i d’intercanvi d’experiències, i que en la seva majoria son dirigides a joves d’entre 14 i 18 anys que s’hi han inscrit. També hi ha activitats per a professionals que hi participen en representació dels serveis públics o entitats locals que treballen en la lluita contra els rumors, estereotips i les discriminacions. 

Des de Joventut i Drets Civils de l’Ajuntament de Sabadell també es participarà activament en les activitats que proposa la Cimera, com la xerrada “Joves com a motor fonamental a l’Estratègia Antirumors” que tindrà lloc aquesta tarda i que s’adreça a professionals que treballen amb aquest col·lectiu.

“Aquesta Cimera és una bona oportunitat per posar en comú eines i mecanismes per combatre els discursos d’odi”,

ha dit la tinenta d’alcaldessa de Feminismes, Benestar Animal i Participació, Marta Morell.

“A través de la Xarxa Antirumors posem l’accent també en els joves, en una aposta de mirada llarga per fomentar la cohesió i la convivència a la nostra ciutat”, ha destacat Morell.

La Cimera se celebra anualment des de l’any 2016, any en què Sabadell va ser-ne l’amfitriona, i té per objectiu mobilitzar persones joves compromeses amb la igualtat, la no discriminació, la millora de la convivència i la cohesió social als barris de les seves ciutats i municipis, a través de l’Estratègia Antirumors, facilitant-los l’intercanvi d’experiències, l’aprenentatge de noves metodologies i la construcció de ponts entre ciutats i persones de diferents territoris.

Combatre les discriminacions d’una manera col·laborativa i proactiva

La Xarxa Antirumors de Sabadell és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Sabadell i en formen part diversos serveis municipals així com entitats i ciutadans i ciutadanes. La seva missió és combatre i prevenir els rumors, estereotips i prejudicis sobre la diversitat social i generar consciència dels perills d’aquests rumors sobre la convivència i la cohesió social.

Les persones o entitats que vulguin més informació sobre les activitats i trobades de la Xarxa Antirumors es poden adreçar a l’Oficina de Drets Civils, al carrer Sant Pau 34, trucant al 93 745 19 53 o al correu Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Gabriel Fernàndez (ERC): «Catorze regidors no donen capacitat per liderar. Si tens l’altra meitat del Ple en contra, tens un problema greu»

Esquerra Republicana de Catalunya suspèn la gestió del govern municipal durant el darrer any. La formació, que ha celebrat una trobada amb els mitjans...

El Futbol Sala Sabadell Femení resol alguns dubtes i sortirà a competir a Segona amb el mateix bloc

El Futbol Sala Sabadell Femení sortirà a competir a Segona Divisió la pròxima temporada. Després d'aconseguir l'ascens signant la temporada perfecta a Divisió d'Honor...

La renovació completa de La Vela, més a prop

La renovació completa de La Vela, més a prop

Recent Comments