martes, enero 19, 2021
Inicio Cultura La tragèdia de Macbeth torna a Sabadell

La tragèdia de Macbeth torna a Sabadell

Aquest cap de setmana l’Orquestra Simfònica del Vallès i els Amics de l’Òpera de Sabadell presenten una versió de l’òpera de Giuseppe Verdi d’inspiració Shakespeariana. Serà en una doble funció aquest vespre a les 7 i diumenge a les 6 de la tarda, però que només serà en format concert. Malgrat això, Maribel Ortega la soprano que interpretarà Lady Macbeth, afirma que «no es perd l’energia i la màgia de Verdi i en aquests temps és una manera de connectar amb la vida que portàvem».

La tragèdia ens situa al segle XI a Escòcia i les guerres dintre les famílies nobles. Macbeth i Lady Macbeth intentaran aconseguir el tron amb el magnicidi del sobirà. Malgrat això, els plans d’eliminar qualsevol possible opositor no acabarà bé a causa dels fantasmes personals. «Macbeth és una persona que té una psicologia més tova, Lady agafarà la distància i la manté» ha assegurat Jordi Torrents, director del Parlem d’Òpera d’aquesta casa i vicepresident de l’Associació Amics de l’Òpera de Sabadell al programa Al Matí.

L’obsessió, la venjança i l’avarícia son dos dels temes principals de l’òpera. Per Ortega, que va debutar amb Lady Macbeth el 2007 a Sabadell, és un dels personatges més emblemàtics que ha fet durant la seva carrera, ric en registres vocals. «Imprimir aquest caràcter dramàtic sense l’escena és molt difícil, es perden matisos» La soprano ha assegurat que «ha estat difícil treballar en aquestes condicions» i que durant els assajos s’ha dedicat a treballar amb el cor i l’orquestra la veu d’un personatge tan exigent.

Es tracta d’una obra cancel·lada durant la primera part de la pandèmia a causa de l’estat d’alarma. Macbeth era l’última representació de la temporada 2019-2020, però no es va poder portar a escena. «Vam treballar molt per veure com es podia fer i el millor que podíem fer és aquesta representació, no és el que voldríem, però socis i abonats tindran aquesta òpera» ha explicat Torrents.

Malgrat que les condicions el Macbeth de Verdi arriba a La Faràndula amb dues úniques funcions sota les condicions del PROCICAT. Per exemple començaran a les 7 perquè tothom pugui ser a casa quan comenci el toc de queda, la mascareta és obligatòria i les entrades i sortides seran esglaonades. Tot per reviure una de les grans tragèdies de Shakespeare en la música de Verdi.

Escolta l’entrevista sencera a Al Matí: 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

El Natació Sabadell torna a regnar a la natació catalana nou anys després

El Club Natació Sabadell s'ha endut la victòria al Campionat de Catalunya absolut de natació disputat des de dijous fins ahir a Terrassa. L'equip...

L’Astralpool masculí, a la segona fase de la Divisió d’Honor entre els tres primers

Queden tres jornades per acabar la primera fase de la Divisió d'Honor masculina de waterpolo, però l'Astralpool Natació Sabadell ja ha garantit matemàticament la...

Recent Comments