martes, septiembre 28, 2021
Inicio Política La Llei de Barris només es va executar al districte 6 en...

La Llei de Barris només es va executar al districte 6 en un 15%

La Llei de Barris només es va executar al districte 6 en un 15%. Els 819.000 euros que havien de servir per a millorar els barris de Barberà, Campoamor, Espronceda i Les Termes el 2009, van quedar frenats per la crisi econòmica, que va afectar els consistoris municipals. A més, a Sabadell va venir seguida del cas Mercuri. I després s’han produït dos canvis de govern. Per contra, abans, el 2005, es va convocar una actuació al Parc Fluvial del riu Ripoll, on la subvenció justificada es va arribar a executar al 100%.

El secretari d’Habitatge i Inclusió Social del Departament de Drets Socials de la Generalitat, Carles Sala, n’ha donat comptes en el balanç de la llei:

«La convocatòria del 2005 al Parc Fluvial, es realitza al 100%. En canvi, el 2009, als barris de Barberà, Campoamor, Espronceda i Les Termes, la subvenció justificada és de 819.000 euros i només s’ha executat el 15% del que es va presentar en el seu moment».

Sala ha assegurat que la crisi de 2008 va dificultar als ajuntaments poder fer front a les aportacions pressupostàries requerides per dur a terme les actuacions aprovades. Així mateix, va comportar l’aprovació de pròrrogues que van desnaturalitzar els objectius del projecte, de generar un impacte real en una àrea determinada en un període relativament curt de temps, de quatre anys.

La Llei de Barris va arrencar el 2004 i volia prestar una atenció especial i àgil a dificultats als municipis, on calgués actuar contra la regressió urbanística, degradació d’edificacions, manca de qualitat de l’espai públic, problemàtica demogràfica, manca de desenvolupament d’activitat econòmica, i dèficits socials o urbans importants. El 66% del pressupost s’ha destinat en la millora de l’espai públic i els equipaments, mentre que un 12,1% s’ha destinat a la millora socioeconòmica.

S’han fet 3.900 actuacions a 143 barris de 117 municipis de tot Catalunya. La Llei de Barris, que va arrencar el 2004, preveia inversions del 50% en un principi, i després al 75% en alguns casos, i que s’han gestionat a través de 7 convocatòries. Dels 1.123 milions d’euros invertits, 583 han estat aportació de la Generalitat, i 541 dels governs locals.

La intenció de la conselleria ara és presentar una estratègia per fer actuacions de caràcter integral abans de finalitzar l’any, amb la dotació de recursos corresponent, pendent de l’arribada dels fons europeus.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Afectacions a la via pública, aquest cap de setmana, provocades per esdeveniments diversos a Sabadell

Sabadell viurà els propers dies diferents afectacions a la via pública provocades per esdeveniments diversos. El primer té lloc ara mateix i fins al...

El Malibú Esportiu abaixa la persiana 35 anys després

El club esportiu que es trobava al número 47 del carrer Bosch i Cardellach, el Malibú Esportiu, s'ha vist obligat a tancar i a...

L’Ajuntament fa un seguit d’actuacions en entorns escolars i en equipaments concorreguts arreu de la ciutat

Amb l’objectiu comú de protegir els vianants en determinats entorns escolars i en equipaments concorreguts, l’Ajuntament ha enllestit diferents actuacions aquests últims dies, com...

Recent Comments