domingo, junio 13, 2021
Inicio Local La Junta de Govern inicia els tràmits per construir un nou centre...

La Junta de Govern inicia els tràmits per construir un nou centre de serveis socials

S’aprova inicialment el projecte que haurà de dotar d’un nou centre de Serveis Socials Bàsics al centre, al carrer de Covadonga. En concret, la Junta de Govern ha aprovat la reforma i l’adequació del local per acollir oficines dels Serveis Socials. El pressupost d’execució és de 299.864,52 €.

D’aquesta manera es comença a definir una nova tipologia de centre per als Serveis Socials, un estil d’equipaments en els quals es primen les zones comunes de treball per als i les professionals i la disponibilitat de despatxos versàtils, així com sales de reunions i espais polivalents. Aquest serà el primer centre que comptarà amb la nova distribució dels espais. L’Ajuntament treballa per dotar els serveis socials municipals d’espais dignes i que permetin donar una atenció de qualitat a la ciutadania.

Aquest nou Centre de Serveis Socials Bàsics forma part d’un pla per dotar d’equipaments propis al servei d’Acció Social. En aquest sentit, ja s’han posat en marxa dos nous espais ubicats al Centre Cívic de Torre-romeu, per donar atenció al mateix barri, i al Centre Cívic Josep Maria Plans per als educadors i educadores socials. Properament es posarà en marxa al Centre Cívic de Can Llong un espai per a la Unitat de Risc de Pèrdua de l’Habitatge, creada recentment. També està previst habilitar un Centre de Serveis Socials Bàsics a la zona Sud i un altre al barri dels Merinals.

Tots aquests nous espais se sumen als que ja estan en funcionament: el Centre Cívic de Ca n’Oriac (zona nord), el Centre Cívic de Can Puiggener (barri de Can Puiggener), la Plaça del Gas (el servei d’urgències SUES, EAIA i acollida) i l’Oficina d’Atenció a la Discapacitat (Casal Pere Quart) i l’Oficina de Drets Energètics a l’edifici del carrer de Sol, 1, i l’equip d’Habitatge d’Emergència Social i Sensellarisme al Vapor Codina. Temporalment, es fa atenció als centres cívics de la Creu de Barberà, Cal Balsach i Sant Oleguer.

Nova estratègia i nou model

Aquesta nova xarxa d’equipaments ve acompanyada pel desenvolupament d’una nova estratègia d’Acció Social. En aquest sentit, es desenvolupen tres línies estratègiques: en primer lloc, vincular l’acció de la regidoria d’Acció Social als Objectius de Desenvolupament Sostenible; en segon lloc, impulsar el Consell d’Acció Social com a base d’una xarxa de col·laboració, corresponsabilitat i aliances amb els agents socials; i per últim, portar a terme un canvi organitzatiu i de model d’atenció.

El nou model d’organització dels serveis socials inclou també el perfeccionament constant en l’atenció a l’usuari, posant èmfasi en reforçar l’acollida bàsica, integrar en una sola secció l’atenció a la infància i l’adolescència en risc, unificar en una unitat tota l’atenció a l’exclusió residencial i mantenint la secció de Dependència i Discapacitat.

Es pretén amb tot això fer un salt qualitatiu en el model d’atenció a les persones pel que fa a Acció Social i encaminar els esforços de l’administració en la capacitació del ciutadà i enfocar-se en la millora de les seves condicions de vida.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Posada la primera pedra dels 32 habitatges protegits del carrer Francesc Layret

L'alcaldessa Marta Farrés ha col·locat, aquest divendres al matí, la primera pedra de la nova promoció d'habitatges de lloguer protegit que es farà al...

Taula rodona per visibilitzar les realitats i lluites de les persones grans LGTBI

El proper dijous 10 de juny, en el marc del programa “Ventilem els armaris! Sabadell amb els drets de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i...

Visita guiada a l’Arxiu Històric de Sabadell, amb motiu del Dia Internacional dels Arxius

Demà, 9 de juny, es torna a commemorar el Dia Internacional dels Arxius, una cita que se celebra arreu del món coincidint amb la...

Els mercats municipals estrenen una plataforma de compra per internet

L’Ajuntament, amb el suport de la Diputació de Barcelona, posa en marxa, a partir del 8 de juny, una plataforma de compra per internet...

Recent Comments