martes, septiembre 28, 2021
Inicio Política La Crida insta la justícia a dictaminar sobre la nul·litat del contracte...

La Crida insta la justícia a dictaminar sobre la nul·litat del contracte amb Smatsa

La Crida per Sabadell ha decidit presentar un recurs contenciós-administratiu contra el contracte del servei de recollida d’escombraries i neteja viària, en mans de la concessionària Smatsa des del 2012. La formació ha fet el pas després d’haver requerit al govern municipal en dues ocasions, el gener de 2020 i el gener de 2021, que portés el contracte a la comissió jurídico assessora de la Generalitat perquè es pronunciés sobre la possible nul·litat del contracte, també investigat en el marc de la peça 28 del cas Mercuri per presumptes irregularitats en l’adjudicació. La regidora de la Crida, Anna Lara, s’ha preguntat per què l’executiu local no ha emès cap resposta a les seves peticions:

«Aquesta actitud ens porta a pensar en el pitjor. Si el PSC pensés que va adjudicar correctament el contracte, no entenem que li faci tanta por portar-lo a la comissió jurídico assessora».

En la mateixa línia, s’ha expressat el regidor Lluís Perarnau, qui ha dit que el govern municipal no els ha deixat una altra alternativa que recórrer a la justícia, que ara podria trigar anys en resoldre sobre la nul·litat del contracte del servei de recollida d’escombraries i neteja viària adjudicat a Smatsa.

«El silenci administratiu del govern ens porta directes al contenciós. El govern opta per la inacció, que fins i tot podria constituir prevaricació per omissió. El contenciós és l’eina que tenim a l’abast per esmenar la inacció del govern». 

Els cridaires han afirmat que, des que el PSC va recuperar el govern de la ciutat, han tornat els «tractes de favor», ha dit la portaveu Nani Valero, a Smatsa i ha posat com a exemple el fraccionament de les liquidacions de 2015 i 2016. 

«Es neguen a aprendre dels errors del passat i segueixen sent un partit al servei de les grans empreses posant per davant els interessos privats amb els seus afins de l’interès públic». 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Afectacions a la via pública, aquest cap de setmana, provocades per esdeveniments diversos a Sabadell

Sabadell viurà els propers dies diferents afectacions a la via pública provocades per esdeveniments diversos. El primer té lloc ara mateix i fins al...

El Malibú Esportiu abaixa la persiana 35 anys després

El club esportiu que es trobava al número 47 del carrer Bosch i Cardellach, el Malibú Esportiu, s'ha vist obligat a tancar i a...

L’Ajuntament fa un seguit d’actuacions en entorns escolars i en equipaments concorreguts arreu de la ciutat

Amb l’objectiu comú de protegir els vianants en determinats entorns escolars i en equipaments concorreguts, l’Ajuntament ha enllestit diferents actuacions aquests últims dies, com...

Recent Comments