martes, abril 13, 2021
Inicio Política La Crida i l'Entesa diuen que el govern local vol posar oficines...

La Crida i l’Entesa diuen que el govern local vol posar oficines al Vapor Pissit

La Crida per Sabadell i l’Entesa, asseguren que el govern local té la intenció d’ubicar oficines municipals al Vapor Pissit, un espai reservat com a equipament museístic, on hi ha maquinàriaindustrial exclusiva, com unes selfactines, úniques a Catalunya, que servien per a fabricar teixits de llana i estam.

Ambdues formacions han anunciat que els han confirmat que l’alcaldessa Marta Farrés ha visitat l’espai per concretar l’actuació. La portaveu de la Crida, Nani Valero, lamenta que l’equip de govern fa «les coses d’amagat» i després «fan una roda de premsa, de l’estil de les del PowerPoint» per anunciar el que han decidit «sense treballar-ho amb ningú». Valero afirma que es tracta «d’un projecte de ciutat» i que al darrere hi ha tot un treball que fa molts anys que dura, amb «un consens majoritari de la gent vinculada amb el tèxtil».

L’Ajuntament respon que destinarà 1,2 milions d’euros per a la consolidació estructural de l’edifici, i que no s’ha decidit el seu ús futur. La partida prevista està consignada aquest any en 600.000 euros i una quantitat idèntica l’any que ve. Fonts municipals recorden que el març del 2016, durant el govern quadripartit, i amb Maties Serracant de tinent d’urbanisme, es va redactar el projecte d’adequació de la planta primera de la nau principal del Vapor Pissit per implantar-hi oficines municipals.

 

 

La Crida ha formulat una pregunta escrita, a la qual se’ls ha contestat que no hi ha un ús planificat de l’espai. Valero ha recordat que, en cas que es necessitin millors espais de treball, ja hi ha un estudi fet del mandat anterior, on es racionalitza i reubica llocs per treballar. Nani Valero diu que el Vapor Pissit no estava inclòs en cap. Per la seva banda, l’Entesa recorda que l’any 2010, la intenció de l’exalcalde Bustos era fer-hi un teatre.

En canvi, fa molts anys que s’hi reivindica la construcció d’un museu de la indústria tèxtil, que té un projecte general aprovat des del segle passat, on originàriament s’incloïa també El Molí de Sant Oleguer, ara alberg; el despatx Lluch, on hi ha el Servei d’Atenció Ciutadana; i el Vapor Buxeda Vell. Isidre Soler, membre de l’entitat, lamenta que «mentre s’està discutint el futur dels museus», de forma paral·lela, el govern hi vol «fer una altra cosa». Els anticapitalistes defensen la rehabilitació del patrimoni, i també fer valer la memòria històrica.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

L’Escola Pia continua sumant de tres en tres i ja somia amb la zona playoff

Les ratxes contraposades d'Escola Pia i Club Natació Sabadell s'han accentuat fins al punt que tots dos conjunts ja estan pràcticament igualats a la...

Encara és possible preinsciure’s a l’Escola de Música i Conservatori

A data d’avui, encara és possible preinscriure’s a l’Escola de Música i Conservatori de Sabadell per al curs 2020-2021, atès que passat el període...

El Mercantil s’estrena a la fase per la permanència guanyant i escurça la distància cap a la salvació

El Mercantil ha tornat a guanyar un partit de lliga gairebé quatre mesos després. El triomf per 2-1 sobre el Sants és el primer...

Recent Comments