martes, octubre 20, 2020
Inicio Local La ciutat comptarà a finals d’any amb un aparcament soterrat amb més...

La ciutat comptarà a finals d’any amb un aparcament soterrat amb més de 350 places a l’estació Sabadell Nord d’FGC

L’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrès, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font han visitat avui les obres del nou aparcament soterrat que s’està construint a l’estació de Sabadell Nord d’FGC. Ubicat sota l’avinguda de Josep Tarradellas, l’aparcament disposarà de tres plantes amb capacitat per a 351 places: 307 per a cotxes, 33 per a motos i 11 habilitades per a persones amb mobilitat reduïda. A més, comptarà amb carregadors per a vehicles elèctrics i un espai segur per a bicicletes.

El pàrquing entrarà en funcionament el dia 21 de desembre. L’espai comptarà amb càmeres de circuit intern i control d’accessos i amb un servei de vigilància i atenció 24 hores els set dies de la setmana. L’accés estarà ubicat a la cantonada de l’avinguda de Josep Tarradellas i el carrer Francesc Layret i també s’hi accedirà per la mateixa avinguda.

L’alcaldessa, Marta Farrés, ha assenyalat avui que

“com a ciutat estem molt contents. Com a govern, teníem dos reptes: l’aparcament del Passeig i aquest de Sabadell Nord. Aquest últim és important per treure cotxes circulant en superfície i també per respondre la demanda veïnal de disposar de places de cotxe a pupil·latge”.

Ricard Font, per la seva part, ha destacat que

“amb el nou aparcament fem de Sabadell Nord un espai intermodal cada cop més complert, on conviuen dues línies de tren, bus urbà, vehicle privat, micromobilitat, i aviat també disposarà d’espai per comerç electrònic. Un veritable punt d’intercanvi modal per fomentar l’ús del transport públic, treure cotxes de la carretera i promoure una mobilitat sostenible. Si algú vol saber com han de ser les estacions metropolitanes del futur, Sabadell Nord és un bon exemple de la direcció que hem de prendre”.

De fet, se’n podran beneficiar de l’aparcament les persones que viatgin amb Ferrocarrils però també els veïns de Sabadell que en vulguin fer ús o les persones que visitin la ciutat i vulguin aparcar el cotxe. Els preus de les places s’estan coordinant amb les administracions públiques i inclouran preus assequibles i descomptes significatiu per als usuaris del transport públic que el facin servir com a park&ride.  I és que potenciar la construcció d’aparcaments dissuasius al costat de les estacions és una de les prioritats dins del pla de foment de la mobilitat sostenible que està duent a terme FGC.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Hidalgo: “Demà és un dia per a la gent que sap de què va la història”

La primera jornada intersetmanal de la temporada ha portat Antonio Hidalgo a comparèixer aquest migdia davant dels mitjans de comunicació com si es tractés...

Junts per Sabadell proposa crear un protocol per evitar els casos d’assetjament sexual als centres educatius

Junts per Sabadell demanarà a la resta de forces municipals que l'Ajuntament redacti un protocol per evitar els casos d'assetjament sexual als centres educatius...

Atesa l’actual situació sanitària, la 67a Festa de l’Esport se suspèn definitivament

L’Ajuntament de Sabadell ha decidit suspendre definitivament la celebració de la 67a edició de la Festa de l’Esport, ateses les circumstàncies de salut pública...

Recent Comments