martes, octubre 20, 2020
Inicio Política Juli Fernández, exalcalde d'ERC: "Volem derrotar i substituir el PSC"

Juli Fernández, exalcalde d’ERC: «Volem derrotar i substituir el PSC»

L’exalcalde Juli Fernández ha presentat aquest dilluns a Sabadell el llibre «Tornarem a vèncer (i com ho farem)», d’Oriol Junqueras i Marta Rovira, president i vicepresidenta d’ERC, respectivament. El text planteja els objectius i els procediments que des del partit s’estan plantejant per aconseguir la independència de Catalunya. El lloc escollit ha estat l’Espai Àgora.

Es tracta d’un llibre escrit a través d’intermediaris, donat que Junqueras és a la presó i Rovira a Ginebra, Suïssa. Fernández explica que «la proposta» del seu partit és oberta, «posant-la a disposició de tot el moviment independentista», tot i que assegura que «estem disposats a escoltar altres propostes estratègiques». L’actual delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Barcelona exposa que «creiem que el millor per la nostra gent és la independència».

El llibre fa una crida a construir consensos per a l’amnistia, aconseguir per la via política el referèndum pactat per l’autodeterminació, majories inapel·lables, persistir, o ser més. S’hi planteja un sistema d’anàlisi DAFO clàssic, i se’n fa la lectura que per obtenir resultats diferents, cal fer coses diferents. 

L’exalcalde matisa que no s’ha de confondre unitat estratègica amb unitat electoral. I en aquest àmbit, es marca un objectiu: «derrotar i substituir al PSC», ja que «els nostres competidors no són els altres independentistes». «La manera de poder guanyar és que en aquest espai metropolità tinguem la capacitat de substituir-los», explica el republicà sabadellenc. En aquest sentit, cita l’experiència a la ciutat de Sabadell del mandat anterior.

En els deures pendents, Fernández apunta el fet de superar el 50% dels vots independentistes en unes eleccions. L’acte de presentació del llibre dels líders del partit també ha comptat amb la participació del vallesà Marc Sanglasi de Najat Driouech, ambdós diputats republicans al Parlament de Catalunya.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Hidalgo: “Demà és un dia per a la gent que sap de què va la història”

La primera jornada intersetmanal de la temporada ha portat Antonio Hidalgo a comparèixer aquest migdia davant dels mitjans de comunicació com si es tractés...

Junts per Sabadell proposa crear un protocol per evitar els casos d’assetjament sexual als centres educatius

Junts per Sabadell demanarà a la resta de forces municipals que l'Ajuntament redacti un protocol per evitar els casos d'assetjament sexual als centres educatius...

Atesa l’actual situació sanitària, la 67a Festa de l’Esport se suspèn definitivament

L’Ajuntament de Sabadell ha decidit suspendre definitivament la celebració de la 67a edició de la Festa de l’Esport, ateses les circumstàncies de salut pública...

Recent Comments