jueves, julio 29, 2021
Inicio Cultura Ha mort Kim Torras, líder de La Coral Còsmica i programador de la històrica...

Ha mort Kim Torras, líder de La Coral Còsmica i programador de la històrica sala Piano Jazz

21.01.2021 14:08
Pere Gallifa

El músic i promotor Kim Torras va morir diumenge passat als 63 anys i aquest matí, diversos amics seus han reivindicat la seva figura al programa Al Matí d’aquesta emissora. Destaca com a fundador de la banda La Coral Còsmica, juntament amb Pere Casals, tot i que només van arribar a publicar l’LP Tríptic (1979) i el senzill Colombo (1981).

Ara bé, una de les grans aportacions d’aquest músic va ser la promoció que va fer de la música local a través de la històrica sala Piano Jazz, ubicada al carrer Mestre Rius. «Tots reconeixem la seva carrera artística, però sobretot el seu paper importantíssim com a programador de la sala Piano Jazz, que va ser una icona cultural de la ciutat», ha reconegut Llongue. «Tant de bo tinguéssim un lloc així actualment», ha afegit.

Diversos músics i periodistes culturals han recordat aquest paper de Torras al capdavant de la Piano Jazz, on van debutar grups locals com Madam, Toni Ten i Amics o Tancat per Defunció. Precisament, el seu líder Jaume Papell ha recordat que «va ser la millor època de la música a Sabadell». Hi coincideix el productor Toni Ten, que considera que aquest bar «va ser una empenta al moviment musical de Sabadell». El presentador del programa Xocolata Express d’aquesta emissora, Pere Massagué, el considera el responsable «de la moguda sabadellenca» i ja ha demanat que se li dediqui «un carrer o una plaça».

També han recordat el seu «carisma i lideratge», en paraules de Ten. Un caràcter fort que el va fer ser «blanc de les crítiques». En canvi, d’altres consideren que era un personatge polèmic precisament «perquè era un músic inquiet, que no estava ancorat en el passat, estava a la cuina d’allò que es feia en aquell temps», ha destacat Xavi Vidal, líder de La Gran Aventura. «De fet, ell és qui ens va donar suport i veu amb el que fèiem en aquell moment», confessa.

Podeu recuperar aquest petit homenatge a la figura de Kim Torras, aquí:

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Gabriel Fernàndez (ERC): «Catorze regidors no donen capacitat per liderar. Si tens l’altra meitat del Ple en contra, tens un problema greu»

Esquerra Republicana de Catalunya suspèn la gestió del govern municipal durant el darrer any. La formació, que ha celebrat una trobada amb els mitjans...

El Futbol Sala Sabadell Femení resol alguns dubtes i sortirà a competir a Segona amb el mateix bloc

El Futbol Sala Sabadell Femení sortirà a competir a Segona Divisió la pròxima temporada. Després d'aconseguir l'ascens signant la temporada perfecta a Divisió d'Honor...

La renovació completa de La Vela, més a prop

La renovació completa de La Vela, més a prop

Recent Comments