viernes, noviembre 27, 2020
Inicio Cultura El Teatre del Sol torna a obrir portes amb Pirandello i Shaw

El Teatre del Sol torna a obrir portes amb Pirandello i Shaw

20.10.2020 15:10
Karen Madrid

El Teatre del Sol reprèn aquesta setmana les funcions amb dos grans noms del teatre; Luigi Pirandello i Bernard Shaw. En un mateix muntatge els actors aixequen un drama en un acte a «La Trampa» de l’autor italià i la comèdia de l’irlandès «Així va mentir ell al marit d’ella» per parlar de la condició humana a través de dos triangles amorosos. «Tot i ser escrites el 1898 i el 1904, fa 120 anys, mantenen coses molt vigents en la relació entre dones i homes o els estatus socials» ha explicat l’actriu Lídia Gil a El Cafè de la Ràdio.

L’acció se situa a la Toscana i Londres. De Pirandello a Shaw, pocs anys de diferència entre els dos textos. En el primer cas serà un advocat, Francesco (Xajo Gorina), qui alertarà a Giulia (Lídia Gil) que el seu marit Andrea (Manu Fuster) es comporta d’una forma estranya. En canvi a «Així va mentir ell al marit d’ella» el conflicte neix en una habitació londinenca quan l’Aurora (Gorina) se n’adona que ha perdut els poemes del seu amant Henry (Fuster) i tem que la seva germana li hagi ensenyat al seu marit, en Teddy (Fuster). Ell voldrà dir-li la veritat, mentre que l’Aurora apostarà per una versió alternativa.

Les funcions tenen unes dimensions reduïdes, només es permeten 20 espectadors per passi i se seguiran escrupolosament totes les mesures de seguretat després que a la primavera es quedés interrompuda pel confinament. «L’obra estava feta, estava a un nivell i com diu el senyor Ramon Ribalta la pujarem un o dos nivells» ha assegurat Xajo Gorina. Així, el muntatge s’estarà al Sol fins al 13 de desembre, els dissabtes a les 8 i diumenges a dos quarts de 7 del vespre.

Es tracta d’una temporada difícil per aquest teatre privat que comanda Ramon Roviralta. Fins ara no havien reprès l’activitat pròpia i ha començat a signar aliances. Per exemple, aquesta tardor la sala gran estarà a disposició dels programadors UiU després de l’acord per traslladar-hi els concerts de la Cava Urpí.

Escolta l’entrevista sencera a El Cafè de la Ràdio:

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

El derbi Arrahona-Escorial enfrontarà dos equips amb la mateix fita però dinàmiques oposades

El Pavelló del Nord serà l'escenari dissabte (19h) del derbi sabadellenc de la Tercera Divisió de futbol sala entre el Grups Arrahona i l'Amics...

Recent Comments