martes, enero 19, 2021
Inicio Cultura Descobreixen un jaciment romà al parc de Catalunya

Descobreixen un jaciment romà al parc de Catalunya

Descobreixen un jaciment romà al parc de Catalunya. Unes excavacions arqueològiques han permès localitzar, entre d’altres, dues sitges del segle I dC. Es tracta d’una intervenció preventiva, que gràcies a unes obres de millora d’una canonada dutes a terme per Aigües Sabadell, ha permès la descoberta.

Ha aparegut també la vaixella de taula, amb bols i tasses, d’aquesta vil·la romana. La ceràmica sigil·lada, és a dir, amb relleus fets amb motlle, de procedència segurament sud gàl·lica, permetrà identificar-ne el fabricant. També una moneda trobada, ajudarà a datar el conjunt, en funció de l’època a la qual pertanyi.

Joaquim Folch, cap de la secció d’Actuacions del Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Direcció General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, ha apuntat que cal «desterrar l’expressió de dir que una obra s’endarrereix perquè s’estan fent unes excavacions arqueològiques» Folch diu que «la intervenció és la primera fase d’una obra ben feta. Perquè una obra en un lloc patrimonial s’ha de fer salvaguardant el patrimoni de tots» i ha posat la ciutat de Sabadell com a exemple.

 

objectes

 

També s’han trobat altres objectes de ceràmica, ferro, bronze i ossos d’animals en un bon estat de conservació. Tot plegat ha estat una sorpresa, com explica Jordi Roig, director de la intervenció arqueològica, al «localitzar un jaciment d’època romana imperial, del segle I, II dC» del qual «no en teníem constància«. Per tant, això permet «delimitar una gran superfície a on hi hem de trobar, al llarg del temps, un jaciment romà de certa envergadura«.

Amb les restes trobades, ara s’inicia la recerca i estudi dels objectes, el que comporta elaborar l’inventari dels materials i informes i memòries de la descoberta. El termini és de dos anys, però l’equip d’arqueòlegs preveu presentar la memòria d’ací a poc temps. Aquesta ha estat una intervenció realitzada en una Àrea d’Expectativa Arqueològica catalogada en el Pla Especial de Protecció dels Béns Arquitectònics, Mediambientals i Arqueològics de Sabadell.

 

ceramica

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

El Natació Sabadell torna a regnar a la natació catalana nou anys després

El Club Natació Sabadell s'ha endut la victòria al Campionat de Catalunya absolut de natació disputat des de dijous fins ahir a Terrassa. L'equip...

L’Astralpool masculí, a la segona fase de la Divisió d’Honor entre els tres primers

Queden tres jornades per acabar la primera fase de la Divisió d'Honor masculina de waterpolo, però l'Astralpool Natació Sabadell ja ha garantit matemàticament la...

Recent Comments