viernes, mayo 14, 2021
Inicio Política Damià Calvet, Junts: "Josep Rull ens diu que tot això ha valgut...

Damià Calvet, Junts: «Josep Rull ens diu que tot això ha valgut la pena»

«Tot això ha valgut la pena». Aquesta és la lectura que l’exconseller Josep Rull fa del procés independentista en el seu llibre 1 dia d’octubre i 2 poemes, que ha estat presentat aquest dilluns a l’Acadèmia Catòlica de Sabadell. Sota el paraigua de Junts per Sabadell i la Llar del llibre, la regidora Lourdes Ciuró, l’escriptor Vicenç Villatoro, el periodista Marc Sabater i el conseller Damià Calvet, han dialogat sobre el contingut i les formes de l’obra. Precisament, ha estat Calvet qui ha donat el missatge que Josep Rull vol donar en el text:

«El que ens explica Josep Rull en el seu llibre és que tot això ha valgut la pena. I que hem de continuar treballant, lluitant entre tots, per arribar en aquest desig col·lectiu que és el de disposar del millor país possible. El millor país possible només pot ser un país independent».

Rull, empresonat, no ha pogut assistir a l’acte. L’escriptor Vicenç Villatoro, ha explicat les claus sobre l’obra, que per ell, són en els poemes que se citen. No és un llibre escrit per a periodistes ni historiadors, està escrit per a tothom. També n’ha lloat les formes, i en destaca el component narratiu:

«No és un llibre de teoria, no és un llibre de propaganda, no és un llibre de tafaneria. És un llibre narratiu. Hi ha molta gent molt important, com el Josep, que ha escrit sobre la presó i des de la presó. Ho ha fet Antonio Gramsci, ho ha fet Oscar Wilde, ho ha fet el president Pujol».

S’hi parla de l’1 d’octubre, però també de les seves raons per a tot plegat. Des dels inicis a la JNC i a la política municipal. Del judici i de la presó. Hi fa pedagogia de l’exemple. Un text per riure, però també per indignar-se. Escrit en primera persona i en present, els ponents creuen que assumeix riscos, perquè se’n podrien derivar conseqüències, un fet que no preocupa Rull, ja que no vol demanar perdó, ni sotmetre’s a un programa de tractament per aconseguir beneficis penitenciaris.

 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Tornen els casals d’estiu, seguint les mesures de seguretat establertes per la Generalitat

La Junta de Govern Local d’avui ha aprovat una nova convocatòria de subvencions destinada a organitzar casals d’estiu, amb una dotació complementària per als...

Un centenar de persones es concentren a plaça Sant Roc en suport a Carme Forcadell

Un centenar de persones s'han concentrat aquest migdia a la plaça Sant Roc per mostrar suport a la sabadellenca Carme Forcadell. Aprofitant la mobilització...

Licitada la construcció de tres noves àrees d’esbarjo per a gossos a diferents zones de Sabadell

Aquestes actuacions, que es preveuen iniciar aquest mateix any, formen part del compromís municipal de dotar cada districte d’un mínim de dos espais d’aquestes...

Recent Comments