martes, septiembre 28, 2021
Inicio Local Comencen les obres del carrer de la Indústria, que permetran guanyar 2.000...

Comencen les obres del carrer de la Indústria, que permetran guanyar 2.000 m2 més d’espais per als vianants

El carrer de la Indústria, entre els carrers de Sant Joan i Sant Llorenç, es convertirà en un nou espai de prioritat per a vianants. Els treballs de remodelació, que ja estan en marxa, permetran transformar aquest àmbit del centre en una zona de plataforma única, això és amb calçada i vorera al mateix nivell, i donar lloc a nous espais verds de passeig i estada. Amb l’actuació es guanyaran 2.000 m2 més per als vianants i s’afavorirà una mobilitat més sostenible i segura.

Als treballs s’invertiran 742.933 € i tindran una durada de 7 mesos. El projecte forma part de l’EDUSI i, per tant, serà finançat al 50% pels fons europeus FEDER.

Amb la intervenció, es conservaran tots els arbres que hi havia en aquest tram i se n’hi plantarà algun de nou, com també una combinació d’arbustos diversos. Així mateix, es crearan zones d’estada amb mobiliari urbà entre l’arbrat i els nous parterres. Per al paviment es faran servir lloses de granit, com a la resta dels carrers del centre.

Tal i com ha expressat l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, 

«ahir estàvem a Pau Casal pacificant l’entorn escolar i avui estem al carrer de la indústria continuant pacificant un altre entorn escolar i endavant tenim d’altres projectats. És una de les línies estratègiques d’aquest govern relacionada amb la recuparació d’espais per a vianants i zones verdes verds. I evidentment millorar les condicions dels nens i nenes quan entren i surten de l’escola».

La renovació farà possible una mobilitat escolar més sostenible i més segura per a les famílies que s’hi desplacen a peu per la zona i facilitarà el passeig al conjunt de la ciutadania per una via que conserva una gran qualitat arquitectònica. I és que al tram en qüestió hi ha diversos edificis catalogats, com els que allotgen l’escola Sagrada Família i el Despatx Lluch, entre altres.

Afectacions durant les obres

Un cop començats els treballs el carrer de la Indústria, al tram comprès entre Sant Joan i Sant Llorenç, s’ha tallat al trànsit i, per tant, no s’hi pot circular. De fet, aquesta part del carrer ja no es tornarà a reobrir a la circulació de vehicles, atès que, un cop finalitzades les obres, quedarà ja com a zona de vianants (sí es permetrà el pas als vehicles de residents o de càrrega i descàrrega).

En relació amb el projecte, es recomana el desplaçament a peu o en transport públic a l’Escola Sagrada Família o als equipaments i serveis ubicats en aquest carrer. En el cas de les famílies del centre educatiu que portin o recullin els infants en cotxe, s’aconsella estacionar a l’aparcament del Vapor Turull i desplaçar-se a peu fins a l’escola. 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Afectacions a la via pública, aquest cap de setmana, provocades per esdeveniments diversos a Sabadell

Sabadell viurà els propers dies diferents afectacions a la via pública provocades per esdeveniments diversos. El primer té lloc ara mateix i fins al...

El Malibú Esportiu abaixa la persiana 35 anys després

El club esportiu que es trobava al número 47 del carrer Bosch i Cardellach, el Malibú Esportiu, s'ha vist obligat a tancar i a...

L’Ajuntament fa un seguit d’actuacions en entorns escolars i en equipaments concorreguts arreu de la ciutat

Amb l’objectiu comú de protegir els vianants en determinats entorns escolars i en equipaments concorreguts, l’Ajuntament ha enllestit diferents actuacions aquests últims dies, com...

Recent Comments