martes, enero 19, 2021
Inicio Cultura "Cantem Àfrica" es reconverteix, a causa del coronavirus

«Cantem Àfrica» es reconverteix, a causa del coronavirus

26.11.2020 20:00
Pau Duran

El Cantem Àfrica, la tradicional trobada coral multitudinària a la Plaça del Doctor Robert, s’ha hagut de reconvertir per culpa del coronavirus. Els encarregats del projecte, la Fundació Main i l’Associació Afrocatalana d’Acció Solidària Amics de la Casamance, han decidit portar-ho a l’interior de les escoles de Sabadell i Castellar, de manera que més de 400 nens i nenes ja l’han pogut gaudir.

Els responsables de dinamitzar-lo a través de tallers escolars són el conjunt sabadellenc Bufanúvols, els quals han pogut fer actuacions per als grups bombolla, de les cançons vinculades al conte Marama o la flor de l’esperança de Josep Luis Badal.

L’escletxa de les escoles ha anat molt bé per mantenir l’activitat, tot i que, com assegura el membre de Bufanúvols, Pau Tarruell, al programa El Cafè de la Ràdio, «les dues maneres de fer-ho són bones». Per una banda, es treballa amb grups petits on canten i aprenen cançons i per l’altra, es posa l’accent en el factor col·lectiu. Podeu escoltar aquí l’entrevista sencera:

És el moment de cantar junts amb altres nens d’altres escoles, pel membre de Bufanúvols, qui creu que “és una manera de donar visibilitat al món escolar i a la feinada dels mestres de les escoles de Sabadell”. De moment, seguiran actuant a les escoles, també en centres de Granollers, però “podria ser que quan acabés l’època de la Covid-19 mantinguéssim les dues activitats”.

A més, en Pau Tarruell explica que la història de Josep Luis Badal és “molt adequada per al moment que vivim”. Tracta d’una nena que ve dels núvols i que porta esperança als nens de l’Àfrica, “és un conte que parla dels problemes d’allà però també de les solucions i la capacitat d’alegria i resiliència dels africans”.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

El Natació Sabadell torna a regnar a la natació catalana nou anys després

El Club Natació Sabadell s'ha endut la victòria al Campionat de Catalunya absolut de natació disputat des de dijous fins ahir a Terrassa. L'equip...

L’Astralpool masculí, a la segona fase de la Divisió d’Honor entre els tres primers

Queden tres jornades per acabar la primera fase de la Divisió d'Honor masculina de waterpolo, però l'Astralpool Natació Sabadell ja ha garantit matemàticament la...

Recent Comments