lunes, septiembre 28, 2020
Inicio Política Atac vandàlic al monument de Lluís Companys de Sabadell

Atac vandàlic al monument de Lluís Companys de Sabadell

13.09.2020 19:17
Helena Molist

Atac vandàlic al monument en honor al president de la Generalitat Lluís Companys, situat a la Masia de Can Rull. El grup municipal d’Esquerra Republicana ha sigut qui ha penjat una imatge del monument pintat a Twitter. 

Tal com es pot comprovar a la fotografia, el monument ha aparegut amb la paraula «asesino» escrit i una bandera d’Espanya. El mateix Ajuntament, ha anunciat, al cap de pocs minuts que la imatge del monument circulés per les xarxes, que s’havien activat els protocols de neteja. El monument a hores d’ara ja està completament net.

Reaccions a les xarxes socials
Des de l’Ajuntament de Sabadell, s’ha lamentat «profundament» l’atac, i s’han compromès a netejar el monument. 

#INFORMACIÓ ➡️ Des del govern municipal de #Sabadell lamentem profundament l’atac al monument del president Lluís Companys.Ja s’ha activat el protocol per esborrar la pintada i s’investigarà els fets.
— Ajuntament Sabadell (@Aj_Sabadell) September 13, 2020
El grup municipal d’Esquerra, ha sigut el primer en denunciar l’atac. En la piulada a Twitter , els republicans han atorgat la pintada a «aquells que s’autoanomenen hereus del règim feixista i catalanòfob que el va assassinar.» 

Denunciem l’atac al monument al president Companys, molt lligat a #Sabadell, perpetrat per aquells que s’autoanomenen hereus del règim feixista i catalanòfob que el va assassinar. Agrairem al govern de l’@Aj_Sabadell que hi actuï de seguida. Feixisme, mai més #NoPassaran | 📸 ERC pic.twitter.com/hKjte1o7Sk
— Esquerra Republicana Sabadell🎗️ (@erc_sbd) September 13, 2020
Des de Junts per Sabadell, la seva portaveu Lourdes Ciuró, ha qualificat l’atac d'»Intolerable i injustificable fexisme propi de primitius.» 

Intolerable i injustificable fexisme propi de primitius.Des de @JuntsXSabadell ho condemnem i desitgem que és que es persegueixi i castigui els autors.#SabadellLliureDeFeixisme https://t.co/y7X72MhlRi
— Lourdes Ciuro 🎗 (@lciuro) September 13, 2020
 

Podem Sabadell també ha mostrat el seu rebuig davant d’aquest atac 

La nostra condemna a les pintades al monument en memòria del president Lluís Companys i el nostre rebuig a tots el qui embruten la memòria de les persones represaliades i assassinades pel Franquisme. https://t.co/EMIANxB2Tz
— PODEM SABADELL (@podem_sbd) September 13, 2020
 

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments